dimecres, 24 de febrer del 2016

"Traed madera, traed madera!!"


Després d’una nova sessió de treball, hem aconseguit que tots els palets que teníem emmagatzemats al col·le hagen esdevingut cossiols per al nostre hort. Com en altres ocasions, l’organització ha estat clau. Hem hagut de confeccionar una cadena de muntatge que, després de quatre hores de treball -esmorzaret inclós-, ha tingut com a resultat set contenidors. 

En els propers dies farem per comptar amb més matèria primera -en aquest cas nous palets d’una mida superior- per a construir el segon dels nostres prototips. D’aquesta manera, disposarem de diferents tipus de contenidors que podrem combinar segons les necessitats de cada cultiu. En una tercera fase, a més, tenim previst tractar la fusta per allargar la seua vida útil i instal·lar un sistema de rec per degoteig que podrem utilitzar durant les vacances escolars.




Així i tot, encara ens queda molt de treball -o, dit d’una altra manera, moltes oportunitats per aprendre- fins acomplir el nostre objectiu: omplir tota la tanca exterior del pati amb contenidors. Les preguntes que us afegim a continuació, per a la solució de les quals comptem amb l’ajuda dels xiquets i xiquetes del col·le, en són un bon exemple:



  • Si tenim en compte que els contenidors més menuts tenen una amplària de 1,20 metres,  ¿quin espai total hem aconseguit ocupar després de construir set?
  • Si prèviament ja teníem fets tres contenidors d’aquestes característiques i un d’una amplària de 1,70 metres, ¿Amb quants metres totals comptem?
  • Si tots els contenidors tenen 25 centímetres aproximadament de profund, però un d’ells té dues altures, ¿Quina és la superfíice de cultiu de què disposem?
  • ¿Quants contenidors més hem de contruir si abans de fer els set contenidors de 1,20 metres teníem 28 metres de paret sense ocupar?
  • ¿Quina quantitat total de terra necessitem aportar per omplir un contenidor de 1,20 metres si aquest té una alçada de 30 centímetres? ¿I un de 1,7 metres amb la mateixa alçada, però amb dues altures?

No patiu si són massa preguntes. També us donem la solució. Per a nosaltres, és ben clara: TRAED MADERA, TRAED MADERA!!!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada