dimecres, 10 de maig del 2017

Interhorts: aprendre i compartir



El passat dissabte dia 5 vam acudir a la jornada Interhorts que es va celebrar al CEIP Humanista Mariner de València i en la qual van participar diverses escoles del barri de Patraix. L’acte va estar organitzat en diferents fases. 


Durant la primera, els diferents col·les van contar la seua experiència amb els horts escolars. En el nostre cas, vam compartir amb la resta de participants com vam posar en marxa una iniciativa com aquesta fent servir contenidors de cultius -en el cas de l’hort d’infantil-, i jardineres fetes a partir de palets -en el de primària. 



Seguidament, les xiquetes i els xiquets que van assistir a l’acte pogueren participar en tres tallers amb continguts ben diversos. En el primer d’ells, van haver de planificar tots els recursos necessaris per a posar en marxa un hort. En el segon, van conèixer les varietats plantades a l’hort del CEIP Humanista Mariner, van ruixar-lo i es van encarregar d’arrencar les herbes espontànies (recordeu que així es com s’anomenen les “males herbes” en el cas de l’agricultura ecològica). En l’última de les activitats, van fer un exercici de relaxació per a poder recuperar-se de les emocions viscudes al llarg de tot matí. 


En el nostre cas, a més a més, va ser un plaer poder compartir aquest temps amb moltes mestre de l’escola que decidiren matinar un dissabte per aprendre coses tots junts. De fet, vam eixir tan contents que ens va parèixer que també nosaltres havíem crescut un poc més, igual que una lletuga.


Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada