dilluns, 3 d’octubre del 2016

Anem a l'hort!



Ja estem ací, ja hem tornat, ja és octubre i hem començat les classes. Han tornat el “bip-bip-bip” del despertador, el “Vaaa, que faràs tard”, el “beu-te el got de llet”, i també l’encontre amb els amics, la nova mestra…

Torna tot això i molt més. Torna també L´hort del Jaume. Ja en teníem de ganes, ja!

L´any passat vam començar aquest projecte pensat per als xiquets i xiquetes, perquè pensem que un hort escolar és una ferramenta útil i potent per a fomentar el respecte per la natura i el nostre entorn, per adonar-nos que els recursos naturals són limitats i que cal estalviar-los i no malgastar-los. A més de fomentar el treball en equip i la resolució de problemes, la utilització d’un hort escolar com a vehicle per explicar problemes matemàtics, ciències, física, etc. pot ser una oportunitat d’aprenentatge pràctica, visual i divertida. 

Gràcies a l´esforç de tots tenim dos contenidors i un altre en camí, dos espais per fer compost i un hort vertical fets amb palets de fusta, i un sistema de reg per goteig. 

L´any passat recol·lectàrem verdures i alguna maduixa. També férem un calendari de sembra, reg i recolecció de diferents verdures i hortalisses fet amb materials reciclats. Vam disfrutar molt del procés tot i que alguna pedra al camí va eixir. 

Però, i enguany? Doncs tornem amb les mateixes ganes o més, amb energia, molta energia, noves idees i sobretot il·lusió. La mateixa il·lusió que va fer que començàrem aquest projecte.

El nou curs que ha començat volem que siga una experiència enriquidora per als vostres fills i filles i l´ús de L´hort del Jaume un llibre de text més. També volem escoltar les teues idees, sentir la teua energía, gaudir la teua il·lusió. Aquest curs volem que estigues a L´hort del Jaume. 

T´esperem! 

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada