dilluns, 16 de maig del 2016

Reg per degoteig a l'hort de primària


Aquest cap de setmana hem preparat la instal·lació que farem servir per al sistema de reg per degoteig que tenim previst col·locar a l’hort de primària. Hem tret l’aigua de la planta baixa de l’edifici de cinqué i sisé i l’hem conduïda per la tanca exterior del centre intentant que estiguera el més oculta possible. 25 metres més tard, hem arribat al punt on hem posat dues aixetes: una per poder tindre un eixida d’aigua que podrem utilitzar per omplir les regadores o endollar una mànega i una altra on hem posat un programador. L’objectiu, per tant, és doble. D’una banda, es facilita el reg manual i d’altra comptem amb un dispositiu que podem utilitzar els dies no lectius o com a complement durant els mesos de més calor. L’última fase, encara pendent d’acomplir, consistirà a distribuir els tubs de reg per cadascuna de les jardineres de forma que s’adapte a les necessitats d’aigua de cada cultiu, cosa que, a més, ens permetrà reduir-ne el consum. 






Tanmateix, tot no van ser flors i violes -una frase feta molt apropiada per la situació. De fet, vam estar a punt de deixar-ho córrer quan ens adonàrem que ens faltaven dues volanderes -arandeles, en castellà. La sort, però, tampoc no ens va abandonar. Formem part de la generació que va créixer amb MacGyver, així que trobarem una solució d’emergència: foradàrem tres monedes i eixirem del pas. 




També vam aprofitar per tractar la fusta de les jardineres amb oli i protegir-les del sol. 


Per acabar, afegim un vídeo d’aquest moment històric. No us espanteu pel final: la cosa va acabar igual de bé que va començar. 







2 comentaris:

  1. Ieeeee... Esteu fets uns artistes. Millor dit, uns magnífics ingeniers.
    Quan tornem després de l'estiu tindrem encara un bon hort.

    ResponElimina
  2. Gràcies Carmen, se fa el que se pot.vosaltres també feu lo vostre i s´aprecía.

    ResponElimina